SYYLÄT

Syylä on papilloomaviruksen aiheuttama vaaraton kasvain iholla. Tavallisesti syylän tapaa käsistä tai jalkapohjista.

Syylä on yleensä koholla ihosta. Jalkapohjissa syylä kasvaa useasti myös sisäänpäin, eli syylä on ns. mosaiikkisyylä, joka aiheuttaa kipua kävellessä.

Tavallisimmin syylä häviää itsekseen parin vuoden aikana. Jos syylä aiheuttaa kipua, voidaan se myös poistaa.

Käytän hoitolassani Verrutop syylien poistomenetelmää. Verrutop on tehokas ja kivuton syylän poistomenetelmä. Vaikuttavana aineena toimii Nitrizinc Complex, joka vähentää syyläkudosta.

Verrutop hoitoon on hyvä sitoutua, jos syylä on ollut jo pitkään, tarvitsee se yleensä useamman hoitokerran. Mitä vanhempi syylä sitä pidemmät juuret syylä on ehtinyt kasvattamaan.

Hoitokertojen välissä on hyvä olla 7-15 vuorokautta. Tänä aikana asiakkaan pitäisi päivittäin desinfioida syylää kahdesti päivässä 70% alkoholilla esim. Desinfektol P. Desinfektol P:tä on ostettavissa hoitolassa. Desinfiointiaine kuivattaa syylää.

Verrutop-menetelmää ei suositella käytettävän puuttuvan tutkimustiedon johdosta seuraavissa tapauksissa:

  • alle 6-vuotialla lapsilla
  • raskauden ja imetyksen aikana
  • yhdessä muiden paikallisten syylähoitojen kanssa
  • tulehtuneella iholla
  • kasvoilla

Verrutop hoidossa syylä puhdistetaan hyvin, kovettunut kuiva pinta poistetaan veitsellä jonka jälkeen Verrutop imeytetään syyläkudokseen. Verrutop vaikuttaa iholla pitkään. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi voidaan tarvita useampia hoitokertoja. Hoitojen välissä asiakkaan itsehoito on tärkeää, desinfiointi nopeuttaa syylän kuivumista ja kovettumista.