Oikeanlaiset sukat suojaavat jalkaterää jalkavaivoilta ja vaurioilta.

Sukan täytyy olla sopivan kokoinen, varpaiden täytyy pystyä liikkumaan sukassa. Liian kireä ja pieni sukka vetää varpaita suppuun aiheuttaen pitkäaikaisessa käytössä varpaiden koukistumista. Hyvässä sukassa kärkisauma ei hierrä.

Sukan koon valitsemisessa on hyvä muistaa, että sukka kutistuu pesussa.

Sukkamateriaaleja on monen laisia. Jos jalka hikoilee, on hyvä valita sukkamateriaaliksi keinokuitusukat esim. polyamidi, polyesteri, akryyli jne. tai sekoitemateriaaleista puuvillan, merinovillan ja keinokuitujen yhdistelmiä. Näistä valmistetut sukat siirtävät kosteutta tehokkaasti iholta pois ja pitävät jalat kuivina.

Puuvillasukka säilyttää kosteuden pidempään, jolloin jalat tuntuvat helposti kosteilta. Kostea sukka lisää hiertymien ja rakkojen syntymistä. Jalat ovat kylmät ja palelevat, koska ääreisverenkierto heikkenee.

Hoitavista sukkakuiduista hopea, kupari ja kivihiili hillitsevat myös jalkojen hikoilua ja hajuhaittoja. Lisäksi ne edistävät ihon terveenä pysymistä ja hoitavat jo tulleita ihovaurioita ja ehkäisevät jalkasienen riskiä.

Sukat, joissa on vahvikkeita esim. kantapäässä, päkiällä ja varpailla ehkäisevät näillä alueilla esiintyviä jalkakipuja ja toimivat iskunvaimentimena.

Resorin on hyvä olla kiristämätön ja leveä, tällöin resorin tuoma paine jakaantuu isommalle alueelle ja jalkojen turvotus vähenee.

Jokaiseen käyttötarkoitukseen on hyvä olla oma sukkansa niin arki- ja työkäyttöön, ulkoiluun kuin liikuntaankin omansa. Kun jalat pestään ja sukat vaihdetaan päivittäin, pysyy jalkahygienia hyvänä.

 

 

 

JalkaHarmonia