Neurologisiin sairauksiin kuuluvat mm. aivoverenkiertohäiriöt, MS-tauti, Parkinson, aivo- ja selkäydinvammat sekä lihastaudit. Nämä sairaudet ovat parantumattomia pitkäaikaissairauksia. Haasteet jalkaterveydessä liittyvät yleensä paikallaoloon istuen tai makuulla. Alaraajoissa esiintyy useasti tuntopuutoksia.  Jalkojenhoito on hyvin samatapaista kuin diabeetikon jalkojenhoito.

Jos jaloissa on tuntopuutoksia, kengät on hyvä tarkastaa kädellä kengän sisältä tunnustellen. Sisällä ei saisi tuntua hiertäviä saumoja. Kengässä pitäisi olla riittävästi tilaa myös mahdollisesti käytettäville ortooseille. Kenkien kiinnityksessä on hyvä huomioida säätövara mahdollisen turvotuksen vuoksi. Sukkiin on hyvä myös kiinnittää huomiota, ne eivät saa aiheuttaa painautumia jalkoihin. Sukan on oltava kiristämätön ja saumaton, materiaalin on oltava hengittävä.

Verenkierron heikentyminen ja hygieniataso vaikuttavat riskiin saada jalkainfektioita, esim. kynsisieni, varvasvälihautumat, paksuuntuvat kynnet. Paksuuntuneet kynnet kannattaa hoidattaa jalkojenhoitajan luona.