Joskus sisäänkasvanut isovarpaan kynsi joudutaan lääkärin toimesta kaventamaan, kiilaleikkaamaan. Kynnen reunasta poistetaan kiilamainen pala kynttä. Useasti tämän toimenpiteen jälkeen kynsi alkaa kasvamaan reunasta uudestaan. Ajan saatossa noin vuoden sisään kynsi saattaa kasvaa uudestaan sisään. Toisinaan kynsi kasvaa ohuempana kuin ennen kiilaleikkausta. Ohut kynsi ei yleensä pysty pitämään kynnen reunan pehmytkudosta omalla paikallaan, vaan pehmytkudos nousee kynnen kasvun tielle ja taas kynsi kasvaa pehmytkudoksen sisään. Tällöin kynnen geelikorjaus on paikallaan. Kynteen laitettava geeli on joustava ja kasvaa kynnen mukana. Geelikorjauksen suurin etu on, että se estää pehmytkudosta nousemasta kynnen kasvun tielle ja näin uudelta sisäänkasvulta vältytään.

Jos sinulla on kynnen sisäänkasvun ongelmia suosittelen ensisijaisesti kääntymään jalkojenhoitajan puoleen. Jalkojenhoidon ammattilainen arvioi kynnen hoidon tarpeen, kynteen voidaan tehdä oikaisuhoitoa tai jos oikaisu ei sinun tapauksessa ole mahdollista ohjaa jalkojenhoitaja sinut lääkärille.

Jos sinulle on juuri tehty kynnen kiilaleikkaus suosittelen varaamaan ajan jalkojenhoitajalle jatkohoitoa varten. Kynnen geelikorjaus voi pelastaa sinut uudelta kynnen sisäänkasvulta ja kiilaleikkauskierteeltä.

 

 

JalkaHarmonia